, og Benjamin O ‘Neil Baltimore, og 13 barnebarn

president og lærer av første endring

canada goose jakke dame Robert M. O ‘Neil, en vitenskapsmann av første endringsloven som fungerte på 1980-tallet som president for University of Wisconsin System og deretter som president for University of Virginia, hvor Canada Goose Outlet legit Han ble kreditert ved å rekruttere flere minoriteter til fakultetet og studentene, døde søndag i hjemmet hans i Washington. Han var 83 år gammel. canada goose jakke dame

canada goose jakker herre En Boston født, Harvard trent jurist professor, Mr. O ‘Neil ankom U Va. I 1985 som universitetets første president med’ absolutt ingen bånd til Sør ‘, rapporterte Washington Post i en profil. Han hadde tidligere ledet 13 universitetssystemet i Wisconsin i fem år og ble sett på hans innvielse i Charlottesville som en outsider som ville hjelpe institusjonens nasjonale profil grunnlagt av tidligere salg president Thomas Jefferson som en ‘akademisk canada goose outlet’. canada goose jakker herre

canada goose victoria parka Mr. O ‘Neil forblir i sin U Va post til 1990, spesielt i et universitet som bare hadde fem tidligere presidenter siden 1905. Noen kollegaer beskrev ham som en’ mer ‘ av en professor enn en president, ‘posten rapporterte da han trakk seg ned, selv som Mr. O’ Neil ble hilst for sin økonomiske forvaltning av universitetet og hans innsats for å øke sin mangfold. canada goose victoria parka

canada goose dame Under Mr. O ‘Neils tid som president økte U Va-begavelsen til 470 millioner dollar fra 256 millioner dollar, og utenlandsforskningsfinansiering vokste vesentlig, ifølge The Post. I tillegg til å spionere arbeidet med å tegne flere minoritetsstudenter og fakultet, overvåkte han etableringen av et kvinnesenter på campus og samordnet en arbeidsgruppe som fremhevet og søkte måter å kjøpe det lave antallet kvinnelige professorer på. canada goose dame

canada goose trillium Mr. O ‘Neil opplevde til tider kritikk for hans ledelsesstilte. Til beundrere var han forfriskende deliberativ, for kritikere var han ikke tilstrekkelig avgjørende. Midtveis gjennom sin tjeneste ble en provost utnevnt for å bistå med administrativt ansvar. canada goose trillium

canada goose herre En bestemt kilde til påstand på det tidspunktet var spørsmålet om hvorvidt og hvor mye å utvide universitetet. På den ene siden var potensielle studenter og foreldre som ønsket større innkjøpsmuligheter; På den annen side var de som ønsket canada goose outlet å opprettholde campusens relativt intime følelse. Dick Howard, en lovprofessor og langvarig bekjentskap til Mr. O ‘Neil’ s, fortalte posten da. ‘Hvordan kan han beholde alle sidene glad?.. Det krever talenter folk forbinder med folk som forhandler Vestbredden. ‘ canada goose herre

canada goose outlet Etter å ha gått ned som U Va, tilbrakte Mr. O ‘Neil to tiår som grunnlegger av nonprofit Thomas Jefferson senter for beskyttelse av fri uttrykk. Organisasjonen, uavhengig, men knyttet til U Va., Søker å forsvare First Amendment beskyttelse av religion, tale og presse gjennom rettssaker, offentlig programmering og tildeling av såkalte Jefferson Muzzle Canada Awards for hva det anser flagrant brudd på disse frihetene. O ‘Neil pensjonert i 2011. canada goose outlet

canada goose jakke herre Robert Marchant O ‘Neil ble født i Boston 16. oktober 1934. Hans far jobbet i investeringsbank, og moren hans frivillig for filantropiske årsaker. canada goose jakke herre

canada goose victoria På Harvard mottok Mr. O ‘Neil Canada en bachelorgrad i 1956 og en mastergrad i 1957, både i amerikansk historie og en jurist grad i 1961. Etter eksamen var han advokat for Justis William J. Høyesterett. canada goose victoria

canada goose jakker dame Mr. O ‘Neil lærte ved University of California i Berkeley før han begynte sin karriere i akademisk administrasjon. Han tjente som provost fra University of Cincinnati og visepresident for Indiana University i Bloomington før han begynte på University of Wisconsin i Canada 1980. Gjennom hele sin karriere fortsatte han å undervise i loven, selv om han opprettholdt hans administrative ansvar. canada goose jakker dame

canada goose salg Hans bøker inkluderte ‘The Dependency Price: Sivile Friheter i Velferdsstaten’ (1970), ‘Classrooms in the Crossfire’ (1981), ‘Free Speech in College Community’ (1997) og ‘Academic Freedom in the Wired World’ (2008). canada goose salg

Bortsett fra hans faglige arbeid, tjente han på styrene i organisasjoner, inkludert Commonwealth Fund, et privat fundament som søker å forbedre tilgangen til helsevesenet, og det finansielle selskapsselskapet Toronto, så kjent som TIAA CREF.

canada goose jakke Overlevende inkluderer hans kone til 51 år, den tidligere Karen Elson i Washington; fire barn, Elizabeth Layne of Austin, Peter O ‘Neil San Francisco, David O’ Neil Chevy Chase, Md., og Benjamin O ‘Neil Baltimore, og 13 barnebarn. canada goose jakke

canada goose Mr. O ‘Neil’ s interesse i First Amendment lov og hans erfaring som en universitetsadministrator til tider sammenfalt. I 1992 ble han bedt om canada-goose-jakker å veie inn på opphevelse av et forbud ved University of Wisconsin på tale angrep på ens ras, religion, seksuell orientering, funksjonshemning eller arv. canada goose

canada goose norge «Høytidene for politisk korrekthet er over,« sier Mr. O ‘Neil, da på Thomas Jefferson-senteret, til posten.’ Tale koder var uklokt og for det meste unødvendige, selv om de ble vedtatt for beste grunner. ‘ canada goose norge.

1 Comment

  1. dig this
    18 April 2020

    I just want to mention I am just very new to weblog and honestly liked your web blog. Very likely I’m want to bookmark your blog post . You really come with wonderful writings. Kudos for sharing with us your webpage.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top